Od kada sam pre par meseci sebi napravila krevet od drvenih paleta inspirisana ovim postom počela sam jednostavno da obraćam pažnju na njih i da ih svuda viđam. Drago mi je što su ljudi krenuli da ih koriste na kreativan način i u razne svrhe. Meni je boja drveta prelepa i ide uz sve ostale a posebno uz belu. Zato mi se i svideo prostor koji sam slučajno otkrila prošle nedelje šetajući se sa drugom po Dorćolu. Deo je jedne tek izgradjene stambene zgrade i deluje kao neko privremeno rešenje za okupljnaje ljudi. Čudna ali zanimljiva kombinacija, kao i sam enterijer uostalom. Neko se osim paleta ozbiljno igrao i temom ostalog industrijskog repromaterijala, instalacija kao i kućnih pomagala. Kreativnost za pohvalu!
  Prisutan je bio jedino čuvar koga nismo uspeli da razumemo čiji je ni čemu služi prostor, niti zašto je donekle sređen a opet prazan. U svakom slučaju, bio je prozračan, lep i beo, i momentalno se kvalifikovao za fotografiju dana pa su tako nastali ovi zanimljivi kadrovi.
   Since I made my palette bed inspired by this post couple of months ago, I started paying attention and noticing them all around. I am so pleased to see people started using them in many creative ways and for many different purposes. I find color of wood beautiful, matching perfectly every color possible, especially white. That’s exactly the reason I love this place I stumbled upon in Dorcol last week when in walk with a friend. It’s a part of a residential building but at the same time seems to be a temporary solution for some people to gather and have a party. Strange and interesting combination, just like the interior itself. Besides the palettes, somebody also played with industrial raw materials, installations and house hold items as well. Creativity that deserves a compliment!
  The only person present was the guard of the place, whom we didn’t understand clearly when speaking about the purpose of the place nor it’s owners. Anyway, interior was bright, white and beautiful, perfect for my photo of the day. And that’s how those interesting photos were born.

 

Svetlo na belom

2 thoughts on “Svetlo na belom

 • June 11, 2012 at 19:22
  Permalink

  Draga,

  Savrsen post, I mene si inspirisala da naprqvim krevet za spavanje od paleta. Mozes li mi reci, koliko je udoban, I ostale utiske.
  Ne znam kojih je dimenzija tvoj, ja bih prqvila 180×200,ili 200×200
  Bila bih ti zahvalna, ako bi movla da napises neki post sa fotkama ili da mi posaljes na mail.

  Veliki pozdrav
  ulepsala si mi dan
  Maja

  Reply
  • June 12, 2012 at 13:42
   Permalink

   Jeeee :) Naravno da cu ti napisati sve detalje. Super je udoban i ja ga obozavam. Inace, bar tri puta je jeftiniji od bilo koje alternative na trzistu i isto toliko puta lepsi.
   Ocekuj mail sa detaljima ovih dana :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 1 =